Brzi krediti u Hrvatskoj

By , in Pametna kupovina on .
brzi krediti u hrvatskoj

Razvojem financijskog tržišta i privatizacijom komercijalnog bankarskog sektora, došlo je do popularizacije brzih kredita u svijetu. Radi likvidnosti kompletnog financijskog sistema, osnovane su mikrofinancijske organizacije koje nude namjenske i nenamjenske brze kredite. Namjenski krediti su uglavnom namijenjeni za start-up poduzetnike koji žele da pokrenu sopstveni biznis, dok su nenamjenski krediti u vidu pozajmica nižih novčanih svota sa rokom vraćanja od sedam ili mjesec dana pa sve do godine dana.

Europska Mikrofinancijska Organizacija je jedna od organizacija koja pruža namjenske mikrokredite u preko 25 zemalja zarad poboljšanja europske ekonomije. S druge strane, postoje brojne mikrofinancijske organizacije i banke koje nude brze kredite za sve one situacije kada vam je hitno potreban novac. Osnovna karakteristika brzih kredita jeste da vam je za odobrenje i aplikaciju potrebna minimalna dokumentacija.

zajam

Što su točno brzi krediti?

Brzi krediti, brze pozajmice, sms ili online krediti su sinonimi za jedan te isti finansijski instrument. U pitanju su brzi krediti koji se vraćaju od 7 do 30 dana, u zavisnosti od toga kada odaberete rok otplate. Dobra stvar je što za brze kredite je potrebna minimalna dokumentacija, kompletan proces apliciranja traje samo nekoliko minuta, a isplata je moguća isti dan.

Koja dokumentacija je potrebna za brze kredite?

Za brze kredite nije neophodna obimna papirologija. Ono što jeste neophodno jeste osobna iskaznica i platna lista ili ček od penzije ukoliko ste penzioner. Brzi krediti štede vaše dragocijeno vrijeme, tako da ne morate da čekate u dugim redovima za gotovinu koja vam je potrebna.

Tko može dobiti brzi kredit u Hrvatskoj?

Svi građani Hrvatske koji su u životnoj dobi od 18 do 70 godina, koji imaju redovno zaposlenje ili su penzioneri. Zahvaljujući platnoj listi ili čeku od penzije, mikrofinancijska organizacija se uvjerava da ćete biti u mogućnosti da vratite brzi kredit. Sa druge strane, mikrofinancijske organizacije ne provjeravaju vašu kreditnu historiju, stoga možete aplicirati za brzi kredit bez obzira na to da li ste zaduženi kod neke druge banke.

banknote

Da li je potreban žirant za brzi kredit?

Ne. Za brze kredite nisu potrebni ni žiranti, kao ni garancije ili davanje zaloga. Brzi krediti vas pošteđuju toga da od prijatelja ili člana obitelji tražite uslugu da garantuju za vaše pozajmice.

Na koji način mogu da apliciram za brzi kredit?

Aplikacija za brzi kredit je veoma jednostavna:

  1. Posjetite website banke ili mikrofinancijske organizacije koja nudi brze kredite.
  2. Ispunite uslove po želji, a to su iznos i rok otplate.
  3. Sačekate odobrenje od banke ili mikrofinancijske organizacije.
  4. Podignete novac.

Proces je veoma brz, jednostavan i siguran. Za apliciranje vam nije potrebno više od 15 minuta, a odobrenje je moguće isti dan uz priloženu osobnu iskaznicu.

Kako mogu biti siguran da nije u pitanju prevara?

Nema razloga da brinete oko toga da li je u pitanju bilo kakva vrsta prevare. Na website-u na kojem ste aplicirali za brzi kredit možete da vidite troškove kompletne transkacije u vidu kreditnog kalkulatora. Kreditni kalkulator će vam točno pokazati koliki je iznos rate kredita, otplate i naravno kamata. Što se same kamate tiče, ona može varirati u zavisnosti od roka otplate.

agent

Zbog čega kamata varira?

Kamata je cijena pozajmljenog novca. Kada je u pitanju plasiranje kredita, banke i druge financijske organizacije se uvijek suočavaju sa rizicima. Što je duži rok otplate, kamata je niža budući da je banka uzela u obzir vremensku dimenziju novca i inflaciju, stoga je i rizik niži.

Koji rok otplate možete preporučiti?

Rok otplate koji preporučujemo jeste onaj koji je u skladu sa vašim novčanim prilivima i odlivima, tako da možete biti sigurni da ćete vratiti ratu na vrijeme. S obzirom da različiti ljudi imaju različite prilive i odlive, ne možemo preporučiti univerzalni rok otplate za sve. Takođe, postoje razni načini kako da uvijek imate novca. Samo se trebate pridržavati ovih savjeta.

Postoje li dodatni troškovi prilikom apliciranja za brzi kredit?

Ne. Svi troškovi prilikom apliciranja su potpuno transparentni. Kada odaberete iznos i rok otplate, odbija se naknada za administrativne troškove održavanja servisa i ono što ostane jeste iznos koji dobijate. Uz kamatnu stopu, taj iznos se podijeli u odnosu na broj rata koji ste izabrali i to je vaša cjelokupna mjesečna otplata.

kalkulator

Što ako nisam u mogućnosti da sljedeći mjesec platim ratu?

Ukoliko niste u mogućnosti da u narednom mjesecu isplatite ratu, sve što je potrebno da uradite jeste da kontaktirate tim banke ili mikrofinancijske organizacije i oni će vam pomoći da se napravi novi plan otplate ili reprogram dugovanja. Nema razloga za strah, tim stručnjaka je na raspolaganju da se vaš problem riješi i da otplatite vaš dug od brzog kredita.

Koliko dugo trebam čekati za isplatu brzog kredita?

Nakon što aplicirate za brzi kredit, vaš zahtjev obrađuje softver u realnom vremenu stoga on može biti odobren nakon samo 15 minuta. Isplata brzog kredita je moguća isti dan, a sve što trebate uraditi jeste sačekati da vas tim obavijesti o tome gdje da podignete novac i da ponesete osobnu iskaznicu radi verifikacije.

Zbog čega se brzi krediti nude online?

Zahvaljujući tehničko-tehnološkom progresu, financijski sektor je odlučio da unaprijedi svoje usluge i da štedi vaše dragocijeno vrijeme. Zaboravite na dugačke redove i obimnu papirologiju koju ispunjavate satima zarad bezazlene pozajmice i aplicirajte za željeni novčani iznos iz udobnosti svoga doma.

porodica

Da li moram navoditi razlog zbog kojeg mi je potreban brzi kredit?

Ne morate. Bez obzira na to da li vam je ponestalo novca do plate, želite da investirate u dom, da kupite automobil ili nešto sasvim treće – brzi krediti ne traže od vas da objasnite razlog zbog čega vam je novac potreban. U pitanju su nenamjenski krediti sa rokom vraćanja do godine dana, tako da nije neophodno da referirate zašto vam je potrebna gotovina.

Brzi krediti su veoma zgodni ukoliko neko od vaših najdražih planira vjenčanje, ili ukoliko želite da napokon odete na godišnji odmore o kakvom ste oduvijek maštali. S tim u vezi, postoje načini kako možete dodatno uštedjeti za putovanja. Uz adekvatno upravljanje novčanim priliva i odliva, možete si priuštiti sve što ste oduvijek željeli.

online krediti

Brzi krediti su već  nekoliko decenija izuzetno popularni u svijetu, a od sada su dostupni i u Hrvatskoj. Uprkos predrasudama, korisnici su veoma zadovoljni uslugom koju dobijaju od mikrofinancijskog sektora. Izvještaji mikrofinancijskih organizacija takođe svjedoče o popularnosti ovog tipa usluge i sugeriraju da je u porastu od 2016. godine pa sve do danas.

U tržišnoj ekonomiji, princip štednje i investiranja koji je ostao iz doba nekadašnjeg socijalizma, zbog inflacije vam neće donijeti ono što zaista želite. Zbog toga je potrebno naučiti kako upravljati financijama, a brzi krediti vam mogu pomoći da priuštite ono što ste oduvijek htjeli. Oslobodite se bezrazložnog straha od brzih pozajmica ili kredita i napokon priuštite sebi i najdražima ono što ste oduvijek priželjkivali.

Preporučujemo još