17 artikala koje je bolje kupovati u većim količinama

By , in Pametna kupovina on .
17-artikala-koje-je-bolje-kupovati-u-većim-količinama

Ako se pripremite prije kupovine, možete da uštedite mnogo novca tako što ćete neke artikle kupovati u većim količinama, piše Msn. Donosimo popis 17 artikala koje se isplati uzeti u većoj količini.

1. Maslac

Iako ne razmišljate često o osnovnim namirnicama u kuhinji, dobro će doći žlica maslaca da doda malo okusa omiljenom kolaču. Ako ste među onima koji često peku kolače, maslac je uvijek dobro imati pri ruci. Pritom je pametno iskoristiti akcije kad se obično po nižoj cijeni prodaju veće količine.

2. Pivo

Umjesto da odmah zgrabite pakiranje od šest piva za tulum kod prijatelja, razmislite o nešto skupljoj verziji koja sadrži 24 piva u pakiranju. Dugoročno, uštedjet ćete novac i napuniti hladnjak.

3. Toaletni papir

Za razliku od kvarljivih namirnica, toaletni papir može stajati u ormaru godinama. Stoga se nemojte ustručavati kupiti veliko pakiranje, pogotovo ako je na akciji. To će vas u konačnici koštati manje nego da kupujete pojedinačne role.

4. Orasi i orašasti plodovi

Uvijek je dobro u kući imati zdrave grickalice, a uštedjet ćete više novca ako kupujete u velikim pakiranjima. Višak možete zamrznuti, a potom i bez problema odmrznuti ako vam zatreba.

5. Baterije

Kupnja punjivih baterija u velikom pakiranju možda nije dobra ideja, no kupnja litijskih ili alkalnih verzija svakako jest. Imaju dugačak rok trajanja ako ih skladištite na odgovarajući način, pa nećete biti izvan sebe sljedeći put kad vam se potroše baterije u daljinskom upravljaču u gluho doba noći.

6. Školski i uredski pribor

Rujanski povratak u klupe za roditelje može biti popriličan financijski šok. Zato je pametno kupovati olovke i bilježnice u velikim pakiranjima. Višak uvijek možete spremiti za sljedeću godinu. Isto vrijedi i za uredski pribor jer rezervna kemijska olovka nikad nije višak.

7. Tjestenina

Sve dok suhu tjesteninu čuvate u nepropusnim spremnicima i na tamnom mjestu, omiljena večera može potrajati i do dvije godine. Za one večeri kad ne stignete u kuhinji stvoriti čudo, dobar je osjećaj posegnuti u smočnicu i izvući špagete ili krpice.

8. Deterdžent za rublje

Svaka majka zna da je najgori trenutak u danu kad se sprema oprati prljavo rublje svog djeteta nakon tjelesnog odgoja, a zatim shvati da nema više deterdženta. Spriječite taj scenarij iz noćne more kupujući velika pakiranja. Zahvalit ćete si poslije.

9. Pasta za zube

Umjesto da uzmete pojedinačno pakiranje paste zato što košta par kuna manje od pakiranja sa dvije ili tri paste, odaberite veće pakiranje. Dugoročno ćete uštedjeti više novca.

10. Vreće za smeće

Budući da ih proizvođači rade u kompaktnim pakiranjima, lagano ih je spremiti i ne zauzimaju puno mjesta. Stoga ih možete kupiti unaprijed, pa bezbrižni uživati znajući da ste dobro opskrbljeni.

11. Sapun

U kupaonskom ormariću držite veliko pakiranje tekućeg sapuna za ruke iz kojeg prelijevate potrebnu količinu u dispenser koji koristite. Uvijek ćete moći dobro izribati ruke, a dodatno ćete i uštedjeti.

12. Riža

Riža je jedna od rijetkih namirnica koja može trajati doslovno zauvijek. Zato je dobro imati je kod kuće za nepredviđene situacije, ili u slučaju da ne možete do trgovine.

13. Darovne kartice

Kupujući ih u većim pakiranjima, često možete ostvariti značajan popust na darovne kartice. To će dobro doći kad ne znate što biste nekome darovali za rođendan ili drugu proslavu.

14. Žarulje

Osim ako živite u mračnoj spilji, uvijek su vam potrebne rezervne žarulje. Stare mogu pregorjeti ili se istrošiti, i to najčešće u najnezgodnije vrijeme. Zato je dobro samouvjereno posegnuti u ladicu za spasonosnom zamjenom.

15. Vitamini

Ako vas lokalna ljekarna nagrađuje kao redovitog kupca, iskoristite to kako biste ostvarili popust na kupnju vitamina. U sezoni gripe i prehlade uvijek dobro dođe malo osnaživanja imuniteta.

16. Pahuljice

Zbog porasta cijene pšenice, pahuljice mogu biti vrlo skupe. Stoga razmislite o kupovini velikih pakiranja kako biste uštedjeli novac.

17. Ekstrakt vanilije

Vanilija u kvartovskoj trgovini može koštati i do pet puta više nego u velikim trgovačkim lancima. Stoga uzmite veliko pakiranje i uštedite novac.

Preporučujemo još