Kako da pametno kupujete garderobu

By , in Pametna kupovina on .
kako pametno da kupujete garderobu

Ako nikad niste zadovoljni onim što kupite, odgovor se možda krije u načinu na koji kupujete.

Ponekad odemo u kupovinu po samo tri stvari, pa se na kraju kući vratimo s njih deset, plus još samo onih par koje smo kupili dok smo saaaamo išli vidjeti nešto u ZARU, Müller ili Hervis. Nismo svi isti, ali nam se zasigurno svima bar jednom u životu dogodilo baš to. Ne planiramo trošiti puno novaca, i onda: “Ali ova je majica samo 35 kuna i sigurno neću naći još jednu takvu za ovoliko malo novca!” Kako biste izbjegli upravo ovo, nekoliko je stvari koje možete učiniti:

Napravite popis

Zapišite samo one osnovne stvari koje stvarno trebate i taj popis ponesite sa sobom. Često mislimo kako ćemo se sjetiti što nam je potrebno dok šetamo trgovinom i gledamo odjeću na policama. Međutim, dogodi se upravo to da kupimo nešto što nam je “zapelo za oko” i pritom zaboravimo na ono po što smo zapravo došli. Noseći popis, nećete se zbuniti i kupiti još jedan pulover koji vam ni uz što ne pristaje.

Ne prekoračujte budžet

Ponekad mislimo kako je bolje kupiti više jeftinijih odjevnih predmeta nego jedan ili dva kvalitetnija i možda malo skuplja. No, bolje je kupiti pet klasičnih, kvalitetnih stvari, ako je to sve što si možete priuštiti. Trajat će puno dulje i gotovo će uvijek biti u modi. U ovom je slučaju kvaliteta iznad kvantitete.

Budite praktični

Kada idete u shopping i tražite baš određenu košulju ili sako koji ćete nositi na neke hlače ili suknju, odijenite baš tu suknju ili te hlače. Na taj ćete si način olakšati kupnju jer ćete odmah vidjeti kako vam određena košulja ili majica ide uz drugi odjevni predmet koji tražite ili želite kupiti.

Ne kupujte u zadnji čas

Ako tražite haljinu koju ćete nositi još iste večeri, zakasnili ste – potrošit ćete previše na pogrešnu stvar. Vrlo jednostavno i kratko.

Kupujte sami

Ne vodite sa sobom djecu pa čak ni prijateljicu. Velika je vjerojatnost da ćete pola dragocjenog vremena potrošiti na brbljanje. Vjerujte vlastitom sudu i usredotočite se na pronalaženje baš onoga što želite.

Kupujte za sada

Kupujte samo ono što ćete nositi sada i što ćete moći iskombinirati s drugim odjevnim predmetima koje posjedujete. Nikad ne kupujte nešto što ne ide uz neki drugi komad odjeće kojeg već imate, osim ako istog dana ne kupite i taj drugi komad. Nema ništa gore nego otkriti kako nemate što uz njega obući. Zapamtite, to želite nositi sada, a ne kad smršavite tri ili više kilograma.

Mora biti ono pravo

Ako niste sigurni, nemojte to kupiti. Često ovo radimo upravo zbog toga što je odjevni predmet nešto jeftiniji ili zato što mislimo da bismo mogli promijeniti odjevne navike kupujući nešto u boji koju nikad ne nosimo. Međutim, velika je vjerojatnost da to nikad nećemo obući i da smo bez veze potrošili novac. S druge strane, ako ste apsolutno oduševljeni onim što ste kupili – krojem, bojom i načinom na koji vam pristaje? Onda je to, to!

Preporučujemo još