Kako najbolje iskoristiti sniženja?

By , in Pametna kupovina on .
Kako najbolje iskoristiti sniženja

Prilikom kupovine garderobe često kupimo neke stvari koje nam uopšte ne trebaju, koje ne možemo iskombinovati sa ostatkom garderobe, ili jednostavno uzmemo veću ili manju veličinu od one koju nosimo, ali smo ih kupili samo zato što nam se u tom trenutku to učinilo isplativim.

Sezona rasprodaja je u toku, a mi smo tu da vam pomognemo da pametno trgujete. Prije svega korisno je sastaviti spisak sa stvarima koje su vam zaista potrebne. Ne bi trebali kupovati impulsivno, na prvi mah, samo zato što su komadi jeftini, već morate dobro razmisliti koje su to stvari koje vam nedostaju u ormaru i koje želite kupiti.

Bitno je da ne kupujete iste ili slične komade garderobe koje već imate kod kuće. Kupovinom na sniženju treba da unesete novine u vaš ormar, nove komade i modele koji će se dobro kombinovati i uklopiti sa ostatkom vaše garderobe.

Takođe prije kupovine odredite tačnu količinu novca koju planirate potrošiti na kupovinu, kako ne biste došli u situaciju da potrošite više nego što ste imali na umu, a i na taj način smanjujete mogućnost da kupite stvari koje vam možda i nijesu potrebne. Uložite novac na prave komade garderobe, koje ćete dobro iskorisiti i nositi, a ne na one koje ste kupili samo zato što su bili povoljni.

Obucite nešto ležerno i udobno i krenite u obilaženje prodavnica. Kako ne bi lutali od prodavnice do prodavnice, bitno je da kupovinu započnete traženjem stvari sa spiska i na taj način sebi uštedite dragocjeno vrijeme.

Pored ljetnje kolekcije koja je na sniženju, komade iz jesenje i zimske prošlogodišnje kolekcije takođe možete kupiti po sniženim cijenama. Ponuda je raznovrsna, od jakni, kaputa, čizmi, torbi, zimskih cipela, pa sve do kupaćih kostima, plažnog asortimana, ljetnjih haljinica, sandala, šortseva, kombinezona i majčica.

Zavisno od toga šta vam treba od garderobe, odredite sami sebi prioritete. Ukoliko imate dovoljno ljetnje robe i ona vam ne treba, onda je možda i najkorisnije da kupite nešto iz zimske ili jesenje kolekcije. Ukoliko imate dovoljno zimske garderobe, onda možete kupiti ljetnju robu na sniženju, kupaće kostime, haljine, suknje, šortseve, kombinezone ili sandale, koje možete iskoristiti i sljedeće ljeto.

Kada kupujete garderobu birajte komade koji su uvijek u modi, klasične modele. Upravo zato što su oni uvijek u trendu i što savršeno pristaju uz sve i mogu se dobro kombinovati sa ostalim odjevnim komadima. Takvi komadi su obično klasične košulje (a posebno su uvijek moderne bijele ili teksas košulje), džemperi od kašmira, ešarpe od svile, neki dobar nakit, kvalitetne cipele ili čizme, kao i torbe, kaputi, šuškave jakne ili kišni mantili.

Izbjegavajte da kupujete garderobu koja je u trendu samo ove sezone, jer je vrlo moguće da se neće nositi sljedeće godine.

Po sniženoj cijeni vrijedi čekati i kupiti stvari koje su vam inače nedostupne ili stvari koje prosto nijeste mogli kupiti u datom trenutku kada nisu bile snižene. Neki od takvih komada su i sportska oprema (patike, trenerke, jakne) ili aksesoari za putovanja (koferi, torbe, neseseri, novčanici itd) koji su sada više nego povoljni i za koje vrijedi izdvojiti novac.

U našim high street prodavnicama sniženja su dostigla i do 50 % popusta, zato požurite i ugrabite sniženja dok još uvijek traju.

Preporučujemo još