Kako uštedjeti novac za malo vremena

By , in Savjeti za štednju on .
Kako uštedjeti novac za malo vremena

Jako je teško zaraditi novac kao teenager, to i sama znam. I znam da ni roditeljima nije lako izdvojiti puno novaca za naše “gluposti”. No evo 9 jednostavnih i zabavnih načina kako zaraditi novac. Naravno, ovo možete raditi ako imate 13+ godina jer ne bih baš preporučila mlađim curama da zarađuju novac npr. preko interneta, jer znate kakav je internet, sve skoro je lažno. Ali evo nekih jednostavnih savjeta:

#1. Čuvanje djece je super stvar ako ste stariji od 12-13 godina i ako su vam roditelji djece spremi ostaviti ih. Nekad možda nećete zaraditi ništa, no ako im budete par puta čuvali djecu, sigurno će vas nagraditi.

#2. Pomažite mami u kućanskim poslovima. Ja i mama smo se dogovorile da za svaku obavljenu stvar (usisavanje, pranje suđa, brisanje prašine) dobijem koju kunu. I ako svaki dan obavim 1-2 stvari, skupi se na kraju mjeseca poprilično dosta.

#3. Prodavanje starih stvari na internetu je jedan od lakših načina kako dobiti novac. Iz ormara izvadite neke stare stvari koje vam jednostavno više ne trebaju, ili su vam premalene, poslikajte ih i prodajte na internetu. Ja sam nekada prodavala knjige za školu i dobila sam dosta novaca, tako da možete pokušati i s tim.

#4. Instrukcije su odlična stvar koju možete raditi ako ste malo stariji, to jest ako imate 16+ godina. Ako vam neki premet ide s lakoćom, a znate nekoga kome ne ide, idite kod njega 2-3 puta tjedno i pomažite mu.

#5. Honorarni poslovi su super pogotovo u ljetnoj sezoni. Možete dijeliti letke, raditi u nekoj slastičarni, prodavati neke narukvice ili nešto slično na štandu…

#6. Fotografiranje je isto tako cool stvar koju možete raditi jako često. Sve što vam treba je dobar fotoaparat i puno dobre volje. Napravite stranicu na facebooku ili instagramu i tamo objavljujte neke svoje dobre fotografije, npr. prirode, neke svoje frendice, svoga grada, životinja.. I skupljajte fanove. I tako vam se može netko javiti da ga uslikate par puta, i zaradite novac. Nije baš jednostavno, ali isplati se.

#7. Radite frizure ili nail artove ako ste dobri u tome. Također možete napraviti fb stranicu, no možete i prijateljima, i rodbini, napraviti neku dobru frizuru ili nail art i nešto zaraditi

#8. Napravite Youtube kanal ili Blog. Mislim da je puno jednostavnije napraviti dobar Youtube kanal nego blog, jer za blog teba mnogo truda, treba skupiti pratioce i čitatelje, a pošto svakim danom broj blogova raste, konkurencija je ogromna. Na Youtube-u možete uz malo sreće dobivati i po 10 dolara na dan, sve što trebate je dobra kamera, dobra volja i naravno pratitelji.

#9. Kupujte na popustima jer tako uštedite novac, a dobijete što ste htjeli. Ne morate odmah nešto kupiti, pričekajte neko vrijeme dok ne bude na sniženju. Ili možda nađete nešto jeftinije, a jednako vam se sviđa.

Preporučujemo još