Kupovina prehrambene namirnice za zamrzavanje

By , in Pametna kupovina on .
pametna kupovina u trgovinama

Kada kupujete namirnice, uvijek pročitajte šta piše na pakovanju, a jednom kada se nauče svi pojmovi koji se mogu naći na poleđini svakog proizvoda, kupovina će biti zanimljivija i korisnija jer će se znati svi potrebni podaci o određenom proizvodu. Kupovina hrane je važna zbog više razloga, pa tako ne treba zaboraviti na kupovanje namirnica za zamrzavanje.

Jeste li znali da vrtlari i zemljoradnici upotrebljavaju zamrzivače za svoje proizvode. Svi ostali ih koriste na različite načine. Pokazalo se da je zamrzavanje u velikom broju slučajeva jeftinije nego da se kupuju namirnice u manjim količinama.

Uštedjeti se tako može na voću, povrću i mesu te ako se zamrzava voće i povrće iz vlastite proizvodnje. Uštedjet će se kupovanjem i zamrzavanjem namirnica u vrijeme kada su one najjeftinije.

Kako čuvati namirnice za zamrzavanje

Određeni komadi mesa kao i ribe trebaju se odvojiti pomoću posebnog papira jer će se u protivnom odjednom trebati pripremit veća količina, što možda neće odgovarati ako vas ne bude puno za stolom.

Tijekom nabavke treba uvijek razmišljati unaprijed i nabaviti više zamrznutih proizvoda bilo da se možda radi o pizzi kako bi na brzinu mogli nahraniti članove obitelji. Uštedjet ćete na vremenu, a nema ništa loše ako jednom tjednom pojedu hranu spremljenu na brzinu.

Koje se namirnice mogu zamrznuti

Zamrznuti se mogu brojne namirnice pa tako zamrzavanje kolača, peciva, tijesta i kruha nije nepoznanica. Dok neki vole kupovati svježe proizvode i brzo ih iskoristiti, nekima je draže napraviti zalihu kako kasnije ne bi morali razmišljati o tome što će pojesti. Možda tako neće uštedjeti na novcima, ali hoće na vremenu.

Istraživanja su pokazala kako je jeftinije kupovati na veliko u posebnim dućanima, a nije nepoznato kako cijene mogu varirati od trgovine do trgovine.

Kupovanje namirnica za spremanje u zamrzivač može uključivati plan o raspodjeli svih tih namirnica, pa tako kupovina mesa u podrazumijeva kupovinu i drugih dijelova pored onih što ste naumili, a zbog čega se noge, uši i repovi mogu iskoristiti.

Prilikom kupovine uvijek treba gledati na datum i ako ste odlučili kupiti proizvod kojem će uskoro isteći rok trajanja, ukoliko ga nemate namjeru odmah upotrijebiti potrebno ga je što prije zamrznuti kako bi ga kasnije mogli pripremiti.

Preporučujemo još