Uštedite novac uz ova tri najlakša načina

By , in Savjeti za štednju on .
Uštedite novac uz ova tri najlakša načina

1. Prva metoda

Prva metoda od vas traži da svake sedmice odvajate određenu količinu novca kako bi na kraju uštedjeli veću količinu, odnosno 52 nedelje dobiti pravu ušteđevinu. Poenta je da prve nedelje odvojite 5 evra i da svake sledeće nedelje povećavate odvajanje za 5 evra. To znači da ćete prve nedelje dati 5, druge nedelje 10, a pedeset druge nedelje 260 evra.

Naravno, za mnoge će odbitak od 260 evra biti neverovatno veliki, ali poenta je da pokušate da dostignete maksimum koji možete da odvojite svakog meseca. Ako se budete vodili ovom metodom, možete za godinu dana uštedeti 6,890 evra, što je dosta novca da kupite pristojan automobil.

2. Druga metoda

Ova metoda je takođe vrlo uspešna kada je reč o ušteđevini. Poenta je da posle svake kupovine odvojite još 10 posto novca koji ćete staviti u ušteđevinu. Dakle, ako kupite pantalone od 30 evra, još 3 evra ćete staviti na tajno mesto. Ovakav način štednje se pokazao vrlo dobrim, jer nećete osetiti da odvajate velike količine novca, a opet ćete uspeti da uštedite.

3. Treća Metoda

Treća metoda je zamišljena da bude kao neka vrsta novčane kazne kojom ćete sebe kažnjavati i na taj način izvući neku korist. Na primer, ako zakasnite na posao, kaznite se tako što ćete 5 evra odvojiti na mesto za ušteđevinu. Isto tako se kažnjavajte svakog puta kada zakasnite ili kada preskočite teretanu i videćete da ćete na kraju imati lepu ušteđevinu.

Preporučujemo još