Uštedite novac uz ovih pet korisnih načina

By , in Savjeti za štednju on .
Uštedite novac uz ovih pet korisnih načina

Vrlo rijetko ćete čuti da neko kaže kako ima previše para, a mnogi ni ne shvačaju kako mali iznosi u konačnici mogu tvoriti veću svotu koja bi sasvim lijepo izgledala na računu za štednju.
Donosimo pet savjeta kako lakše uštedjeti bez da to bude udar na vaše novčanike.

Koristite bankomate samo svoje banke

Ako prilikom podizanja novca koristite bankomat drugih banaka izgledno je da će vam za korištenje uzeti proviziju. Prosječna cijena provizije može iznositi od 10 do 20 kuna i iako ne zvuči puno na prvu, tokom godine može se zbrojiti u veći iznos.

Kava kod kuće

Bilo da prvu jutanju kavu pijete u kafiću pored posla ili je uzimate “za van”, iz novčanika vam svakoga jutra odlazi prosječno 10 kuna. Investirajte u dobru termosicu i kavu si pripremite kod kuće, a svakoga jutra novac kojeg biste inače potrošili na omiljeni kofeinski napitak ubacite u kasicu. Već nakon mjesec dana, vidjet ćete rezultate svoje štednje.

Kupujte mudro

Vaš omiljeni deterdžent je na velikom sniženju? Opskrbite se! Kod kupovine arikala koje koristite svakodnevno ne morate štedjeti, ali dovoljno je znati kako ih kupiti. Neprehrambeni aritkli koji se ne mogu pokvariti mogu provesti dosta vremena po ladicama i ormarima, a nema smisla da ne ugrabite veću količinu ako je cijena uistinu povoljna.

Također, usporedite cijene većih pakiranja s onim manjima. Uobičajeno je da su veća pakiranja nešto jeftinija.

Započnite sitno

Doslovno! Nabavite kasicu u koju ćete ubacivati kovanice koje bi vam inače pale na dno torbice ili na koje biste zaboravili u novčaniku. Obećajte sami sebi da taj novac nećete dirati nekoliko mjeseci, najbolje rješenje za to bi bilo da se kasica u kojoj štedite ne može otvarati.

Pokušajte izdržati cijelu godinu, a onda se počastite plodovima svoje štednje. Ranije platite režije, uplatite putovanje ili pak otiđite u shopping, prenosi Vecernji.hr.

24 sata

Za sve veće uloge i investicije promislite nekoliko puta. Ako vam nešto bude zvučalo kao idealna prilika, dozvolite si 24 sata u kojima ćete donijeti odluku, a ako i dalje budete željeli novac uložiti i nakon razmišljanja to možete učiniti sigurniji u svoje odluke.

Preporučujemo još