Evo kako uštedjeti novac ako trošite više nego što zarađujete

By , in Uncategorized on .
Evo kako uštedjeti novac ako trošite više nego što zarađujete

U današnje vrijeme je kao teško uštedjeti novac. Koliko god da se to činilo teško, nije nemoguće.

Prenosimo vam samo neke od načina na koje možete uštedjeti svoj novac.

Otvorite račun u drugoj banci

Kako biste uspjeli uštedjeti određeni iznos novca, najbolje bi bilo da otvorite račun u banci koja nije vaša glavna banka. Tako vam novac koji u njoj čuvate neće biti lako raspoloživ i manje ćete ga trošiti.

Postavite izravan depozit ili povratni prijenos

Jednom kada ste otvorili račun, potrebno je postaviti automatski prijenos novca pri svakoj plaći. Kada birate sustav za uštedu, pokušajte uštedjeti 15% – 20% svog prihoda, prije oporezivanja. Ipak, i ako ne uspijete u tome, bolje uštedjeti nešto nego ništa, čak i kada se iznos čini beznačajan.

Instalirajte aplikaciju za štednju

Ovo je još jedan način na koji možete uštedjeti. Ova aplikacija bila bi povezana s vašim bankovnim računom kako bi mogla pratiti vaše transakcije. Ona zaokružuje svaku promjenu na vašem računu i obračunava je do najsitnijeg iznosa. To bi mogao biti odličan način za uštedu.

Pratite potrošnju i smanjite nepotrebne troškove

Naravno da ne možete uštedjeti ništa ako trošite više nego što zarađujete. Postoje savršeni alati koje bilježe sve transakcije s vaših računa, kreditnih kartica i pomažu vam da imate uvid u to gdje najviše trošite svoj novac. Ovo vam može pomoći da izbjegnete bespotrebne troškove.

Kako biste pomogli sebi, napravite nekakvu listu prioriteta na koje ćete trošiti novac, a ujedno će vam ona biti i podsjetnik za vaš mali plan za štednju.

Na primjer, možda zaista naporno radite, ali volite se i lijepo provesti i primijetili ste da svu svoju plaću ostavljate u kafićima i restoranima? Čak i ako vas to neće spriječiti da uživate u onome što volite i ispijate omiljena pića, možda će učiniti da ograničite svoj budžet za takve stvari. Odredite budžet koji ćete imati za noćne izlaske i bit ćete iznenađeni kada shvatite koliko ćete uštedjeti samo tako.

Isto vrijedi i za sve vrste kupnji. Morate ograničiti sebi budžet za kupnju, što god da je u pitanju i važno je da ne prekoračite iznos koji ste odredili za to. Uvijek će biti još odjeće na rasprodaji, ali potrudite se da na mjesečnoj razini ne prelazite iznos koji ste namijenili ovakvim stvarima.

Preporučujemo još