Kako da uštedite novac

By , in Savjeti za štednju on .
kako da ustedite novac

Ako želite da uštedite novac u ovoj godini, treba da slušate savjete odredjenih stručnjaka. Savjeti su dosta jednostavni i imaju dosta dobar učinak na vas i vašu buduću financijsku situaciju. Uz njihovu pomoć, biti ćete bliže ostvarenju davno zacrtanih želja i ciljeva.

Smanjite s alkoholom

Alkohol je u Hrvatskoj društveni problem te prema istraživanju dokazno da se nalazimo u samom vrhu europske ljestvice s nevjerojatnih 12.8 litara alkohola po glavi. Iako danas živimo u ubrzanom svijetu a alkohol je često efikasno rješenje jer smanjuje stres, bitno je znati da je to luksuz. S obzirom na to da je alkohol veliki problem u Hrvata, logično rješenje je povećavanje porezne stope. Samim time, alkohol je izrazito skup proizvod s kojim bi, ako bi ga samo kontrolirali, uvelike uštedjeli novac.

Smanjite s kavom

Mnogi hrvati smatraju da kava nije samo topli napitak. Mnogima je to kao tradicija, ritual ili jednostavno neodoljivi užitak. Svatko će pronaći vremena i novaca samo kako bi se dnevno počastili sa šalicom kave tako da ne čudi podatak da se godišnje troši oko 5 kg kave po glavi u Hrvatskoj. Iako je i kava luksuz, teško da će je se neki odreći s ciljem uštede novca, no samo kontroliranjem potrošnje na ovaj savršeni napitak uštedjet ćete dosta novaca.

Ako ste među onim osobama koja voli popiti kavu u cafe baru, jer jednostavno niti jedna kava nije toliko dobra, onda je za vas najisplativije rješenje da kupite kućni parat za kavu te je to investicija s kojom ćete najviše uštedjeti novaca

Vježbanje je besplatno!

Zima je ove godine bila dosta jaka i često je izgovor zašto smo nabacili koju kila viška. Kako se zima bliži svome kraju i što je još važnije, kako se bliži ljeto i godišnji odmor, mnogi sve više razmišljaju o načinu skidanja kila i oblikovanju tijela te vlasnici teretana i razni osobni treneri zadovoljno trljaju rukama.

Prije svega, trebate znati da je vježbanje zapravo besplatno, samo treba imati volje. Umjesto da ulažete u teretanu, razne sprave i tretmane za mršavljenje i oblikovanje tijela, uložite u kvalitetne tenisica za trčanje i krenite trčati, pješačiti ili planinariti. Ako se plašite da niste baš neki karakter, a mnogi nisu, tržite prijatelja te rezervirajte određene dane i sate u tjednu za ovu fizičku aktivnost. Na ovaj način uvelike ćete uštedjeti novac a opet spremni dočekati ljeto i godišnji odmor.

Pazite na minuse

Mnogi se često zaletavaju te ponekad ne kontroliraju svoju potrošnju što ih dovodi do ulaska u minus na kreditnim karticama. Takve stvari se ponekad svima dogode, ali postoje oni koji računaju na to. Smanjite minuse na kreditni karticama jer možda niste svjesni koliku kamatu plaćate te probajte smanjiti broj svojih kartica. Na takav način uvelike ćete uštedjeti.

Plaćajte račune na vrijeme kako biste izbjegli dodatne troškove

Neplaćeni računi često dovode do ovrha i plaćanja taksi odvjetničkim društvima. Sve bi to bilo podnošljivo da se iznosi ne penju u nebesa. Blokade računa jedan su od nuspojava kašnjenja u plaćanju. Razloga za to može biti puno. Niske plaće, otkazi, neplanirani troškovi s druge strane i slično situacije su koje Vas mogu natjerati da preskočite s plaćanjem mjesečnih režija na koje ćete kasnije možda i zaboraviti. Što ako ste se našli u takvoj situaciji?

Mi štedimo vaše vrijeme jer samo ovo je dokumentacija koju trebate pripremiti prilikom prijave za kredit: osobna iskaznica, kartica tekućeg računa.

Kod nas su svi troškovi transparentni, a poslovanje profesionalno i diskretno bez sitnih slova i skrivenih rečenica. Obratite nam se na vrijeme, ne čekajte da vaše dugovanje još više naraste. Isplata novca direktno na tekući račun.

Označite ovu objavu sa „sviđa mi se“ ako ju je bilo zabavno čitati. Podijelite je ako je bila korisna. Više odličnih priča i savjeta na našem blogu!

Preporučujemo još