Kako da uštedite novac prilikom kupovine kozmetičkih proizvoda?

By , in Pametna kupovina on .
Kako da uštedite novac prilikom kupovine kozmetičkih proizvoda

Ponekad je potrebno pravo snalaženje kada je u pitanju kupovina kozmetičkih proizvoda. Kako svladati taj izazov i kupovati proizvode koji su nam potrebni, kvalitetni i trajni?
Napravite dobro istraživanje o kozmetičkim proizvodima koji su vam potrebni

Kao i uvijek, prije nego uopće započete kupnju proizvoda, potrebno je poznavati svoj tip kože, njegove potrebe i zahtjeve. Proizvodi koji nisu namijenjeni određenom tipu kože sigurno neće poboljšati njezino stanje, dapače, mogu je učiniti i gorom. Kao što je potrebno napraviti analizu kože i definirati tip kože, potrebno je poznavati i proizvode, odnosno sastojke u proizvodima koje kupujete i koristite. Internet je beskonačan izvor informacija koji vam, ako ne želite ili nemate mogućnost otići dermatologu na analizu kože, može pomoći da to učinite sami. Također, analizu kože nude i neke ljekarne i specijalizirane trgovine kozmetičkih proizvoda, a uvijek možete zamoliti ljubazne djelatnice da vam pomognu s definiranjem vašeg tipa kože. Osim za definiranje tipa kože, internet je mjesto gdje možete pronaći razne blogove i recenzije. Proučite proizvod koji želite, kakve su bile reakcije korisnika, što je za njihovu kožu određeni proizvod napravio. Sastavite svoj popis blogera kojima vjerujete i koji imaju sličan tip kože. Nitko ne garantira da će i vama odgovarati određeni proizvod, ali istraživanjem možete dobiti okvirnu sliku onoga što očekivati od određenog proizvoda.

Napravite popis kozmetičkih proizvoda koje želite kupiti

Gomilanje proizvoda na kupaonskom ormariću jedan od problema žena diljem svijeta. Beskonačan izbor proizvoda koji nam se nudi, proizvoda koji obećavaju novu kožu preko noći, reklame i slično samo nas dodatno zbunjuju i dovode do toga da ih želimo sve. Upravo je to razlog zbog kojeg je potreban metodični pristup ovom problemu. Napravite popis stvari koje imate u kupaonici. Koji vam kozmetički proizvodi odgovaraju? Od kojih proizvoda niste vidjeli nikakav napredak na koži? Koji su vašu kožu doveli do lošijeg stanja? Kojim proizvodima je istekao rok trajanja? Osim što uvođenjem više novih proizvoda u rutinu smanjujete mogućno da znate točno što vam odgovara, gomilanje proizvoda dovesti će vas i u situaciju da će velikom broju proizvoda isteći rok trajanja. Riješite se nepotrebnih proizvoda kako biste otkrili koji vam zaista trebaju. Vratite se na korak jedan i istražite proizvode za koje ste sigurni da su vam potrebni.

Tražite testere

Kupnja proizvoda od nekoliko stotina kuna koji jednom kada krenemo koristiti ne odgovara, zna biti poprilično frustrirajuća. Najbolji način da budete sigurni da vam određeni proizvod odgovara jest da prije kupnje zatražite testere. Na taj način uštedjet ćete novac, živce i vrijeme. Osim toga, vrlo često nam određeni proizvod preporuče prijateljice, kolegice, sestre i slično. Zamolite ih da vam daju malu količinu proizvoda kako biste ga isprobali nekoliko dana i vidjeli ima li ga smisla koristiti na duže staze, odnosno, jeli taj proizvod dovoljno dobar da se odlučite na kupnju.

Pratite online ponudu kozmetičkih proizvoda

U bespućima interneta uvijek možete pronaći proizvode na sniženjima. Ponuda se neprestano mijenja, stoga, nemojte odmah kupiti ili naručiti proizvod, vrebajte ga i uspoređujte cijene na raznim platformama. Osim popusta, online webshopovi često imaju akcije za prvu kupnju, programe vjernosti i slično. Praćenje cijena kozmetičkih proizvoda možda će vam oduzeti malo više vremena nego odlazak u trgovinu i trenutna kupnja, ali zato će uštedjeti novac.

Preporučujemo još