Kako kupovati dekoracije za kuću?

By , in Pametna kupovina on .
kako pametno kupovati dekoraciju za kuću

Opremanje stana ili kuće može biti veoma težak zadatak. Mnogi nisu sigurni gdje uopće početi, na što se koncentrirati i kako uskladiti mnoge želje ukućana s realnim potrebama prostora. Upravo zato smo tu da vam pomognemo savjetima!

1. Izmjerite

Prije nego što se zaputite u trgovinu, izuzetno je važno dobro izmjeriti određeni prostor za koji kupujete dekoracije. Ako je pitanje o polici, izmjerite koliko je dugačka, široka i koji je razmak između polica. Mjere zapišite u aplikaciju s bilješkama na svom pametnom telefonu ili u notes (koji morate nositi sa sobom). Jedino na taj način nećete kupiti preveliki ili previsoki predmet.

2. Nemojte si zacrtati što trebate

Otprilike odlučite na što trebate pripaziti u trgovini: trebaju li vam visoki predmeti, možda tražite više malih/širokih/šarenih/neutralnih/staklenih/metalnih/drvenih predmeta… Nemojte si zacrtati neki predmet u glavi jer ćete u dućanu biti posvećeni traženju samo njega da ostale dekoracije nećete ni primijetiti. Obratite pozornost na boje: boju zida, police, TV-stolića, ormarića ili komode na kojima ćete smjestiti dekoracije.

3. Ispričajte priču o sebi

Predmeti koji su izloženi u vašem domu trebali bi pričati priču o vama: o vašim strastima, ljubavima i interesima. Uključite predmete koji su vam bitni: obiteljske portrete, suvenire s putovanja, osobne predmete članova obitelji poput starinskog foto-aparata, pisaće mašine, radio-prijemnika, telefona…

4. Kombinirajte visinu predmeta

Ako želite stvoriti vizualni interes i dubinu prostora, pomiješajte dekoracije različitih visina. Stvaranje slojeva visokih predmeta zajedno s dekoracijama koje su nešto niže bitno razbija monotoniju prostora, a to se odnosi i na korištenje različitih tekstura.

5. Dodajte knjige

S knjigama ne možete nikada pogriješiti! Ali baš nikada. One su uvijek ključna komponenta za stiliziranje doma, neovisno o tome jeste li strastveni čitač koji ima kućnu biblioteku ili ne kupujete knjige često.

 

Preporučujemo još