Kako započeti sa štednjom

By , in Savjeti za štednju on .
ustedite novac brzo i jednostavno

Pogledajte par savjeta koji će vam pomoći da se ne udaljavate od štednje. Mogućnosti su raznolike. Započnite s primjerice štednjom koja vam je lako dostupna, ugovorite je za početak na šest mjeseci, pa svojom prvom ušteđevinom otiđite na ljetovanje. Ili ako želite sakupljati novac za veće ciljeve i potrebe štednju pokrenite na rok od 12 mjeseci.

Ne koristite minus po tekućem računu za tekuće troškove, već ga koristite u potrebite svrhe – kada vam je uistinu potreban. Svi teško prihvaćamo bilo kakvu promjenu, no zapamtite da su promjene nužne i svaki pristup štednji koju odaberete je dobar ako u njega vjerujete. Nemojte da vam tek rezultat štednje potakne vjerovanje, već vjerovanjem da to možete potaknite se da štedite.

Ako nešto kupujete pitajte bez srama za popust, umjesto plaćanja teretane šetajte, trčite, vozite bicikl, automobil perite sami, pokušajte smanjiti nezdrave navike poput slatkiša i grickalica koje su prije svega skupe a onda nam i slažu masne naslage… kuhajte sami, smanjite TV pretplatu – sigurno ćete i sami pronaći načine da malo uštedite.

Ono što je najljepše u štednji, da je ona vaša, ostaje vama, ili u konačnici vašim najmilijima. Postajete ponosni na sebe. U trenutku kvara pećnice vi već imate pola novaca za novu ili možda cijelu bez peglanja kartice…. Upravo će vam vaša štednja doći u ruke onda kada ćete pomisliti da ste švorc.
Vodite financijski dnevnik, zabavan je kada shvatite što ste baš vi sami svojom odvažnošću postigli, nastaviti ćete se igrati, uživjeti ćete se u ulogu umjetnika i biti ponosni na sebe. Ako vam ovo uspije, može vam uspjeti sve što zamislite, sve ovisi o vašem zalaganju i ustrajnosti.

Danas je štedjeti teško, ali ne i nemoguće. Iskoristimo financijske proizvode i usluge u cilju štednje. Pokušati štedjeti ne košta nas ništa osim dobre volje, a s tom voljom dobiti ćemo priliku postati gospodarom svojih sredstava. Ako smo odlučili da ćemo u buduće raditi sve isto kao i do sada, u tom slučaju ne trebamo urbanu gataru da nam kaže što nas čeka u 2016. po pitanju financija, jer sve će biti isto kao i do sada ako smo odlučili da ipak nećemo štedjeti niti mijenjati svoje stare navike.

Za nadolazeće blagdane želim vam da potrošite onoliko koliko ste već odlučili. Ali u 2016. vam želim da privlačite u život ono što svima manjka a to je novac. Veselite se svakoj novčanici koju ste odvojili sa strane. Stvarajte svoju štednju u svom stilu i jedinstvenim pristupom.

TOP TRI SAVJETA :

1. Analizirajte svoje troškove kao i priliv novca
2. Otkažite članarine koje ne koristite
3. Planirajte svoj mjesečni budžet

Preporučujemo još