Kupujte pametno i u narednoj sezoni

By , in Pametna kupovina on .
sezonska kupovina za dame

Na kraju godine, kada smo završili sa svim odmorima, ušteđeni novac koji je ostao je potreban damama za novu garderobu. Ako je ostao.

Da li je za utehu ženama u Srbiji, ali i britanski i američki modni sajtovi čitateljke savetuju da u danima na izmaku najtoplijeg godišnjeg doba dobro razmisle pre nego što krenu u nabavku garderobe i detalja za narednu, jesen/zima, sezonu.

Ishitrena kupovina je najlošija kupovina, savet je svakog dizajnera, pa se u danima rasprodaja ističe da je bolje odustati od nekog komada koji će završiti nikada neobučen, na dnu ormara, a kupljen sa izgovorom da je izuzetno jeftin.

Modna industrija nudi široku paletu, osim sezonskih izbacuju se kolekcije koje tek najavljuju sezonu, ali uvek su bolji izbor klasični komadi koji mogu da se nose više od „jednog leta”.

Od detalja, najisplativije je ulaganje u kvalitetnu obuću ili tašnu

Kao prvi na takvoj listi sigurno je klasičan blejzer, crn, siv ili teget. Za predstojeću jesen, ukoliko baš ne može da se odoli trendu, neka bude na dvoredno kopčanje.

Kaput je druga stavka koja doprinosi svakoj ženi da od prvih hladnih i kišovitih dana bude lepo odevena. Iako su sportske, punjene viskozom ili perjem jakne znatno jeftinije, i na našem tržištu, investicija u dugačak ili pak kraći kaput od kvalitetnog štofa znatno je bolja modna investicija. I u estetskom i materijalnom smislu. Ono što znaju sve iskusne dame od stila – sada je pravo vreme za kupovinu upravo kaputa jer su u toku najveća godišnja sniženja.

Komad na koji bi mogla da se stavi etiketa „nešto što morate imati” (must have) ove jeseni, kreatori predlažu cigaret usku suknju, dužine do polovine listova. Savet neprikosnovenog Karla Lagerfelda jeste da bude od crne kože.

Preporučujemo još