Ne dopustite da vas sniženja PREVARE, iskoristite ih najbolje što možete

By , in Pametna kupovina on .
sniženje

Pre nego što krenete u šoping centar da iskoristite pogodnosti rasprodaja, preporučujemo vam da pročitate šest pravila pametne kupovine:

Pravilo 1

Ne dajte da vas sniženja zavedu – koliko god cene bile primamljive, ništa nije jeftino ako će samo zauzimati mesto u vašem ormaru. Zamislite, jedno britansko istraživanje pokazuje da kupci poseduju, ali ne nose kupljenu odeću koju su ukupno platili 30 milijardi funti. Kakvo bacanje novca!

Pravilo 2

Budite mudar investitor – sada već sigurno imate dovoljno odeće za ovu sezonu pa razmislite šta stiže sledeće. Šta biste mogle povoljno da kupite sada i nosite na jesen i zimu? Klasični sakoi i pantalone, kvalitetna sportska odeća… to vam sve može biti dobra investicija, ali, ponavljamo, samo ako vam se sviđa. I dobro još jednom razmislite šta vam zaista treba.

Pravilo 3

Nemojte kupovati ništa što ne možete nositi uz nešto što već imate. Ako kupujete neku stvar i onda ponovno idete da kupite nešto što možete da nosite uz to, verovatno vaša kupovina neće imati više tako povoljnu računicu.

Pravilo 4

Razmislite očekuju li vas u ostatku godine neki važni, glamurozni događaji – nečije venčanje, promocije, glamurozne svečanosti… Letnja sniženja su posebno dobra prilika za kupovinu svečanijih haljina – i ne samo što ćete uštedeti novac, već ćete i izbeći paniku kupovine u zadnji trenutak uoči vama važnog događaja.

Pravilo 5

Dobro razgledajte stvari pre nego što ih kupite i procenite kvalitet. Ovo je ipak odeća koja je pola godine ležala u nekom skladištu i moguće je da je oštećena, ima mrlje koje se ne mogu skinuti… A vaš novac nije s greškom.

Pravilo 6

Ne kupujte ništa što vam dobro ne pristaje s namerom da ćete odneti krojačici da vam popravi, ili još gore, s namerom da ćete smršati. Jer verovatno nećete paziti na prehranu, vežbati ili krojačica neće dobro obaviti posao. Kad kupujete na sniženju, kupujte kao da keširate punu cenu.

 

Preporučujemo još