Zlatna pravila svakog pametnog shoppinga

By , in Pametna kupovina on .
zlatna pravila shoppinga

Ovo su pravila pametne kupovine kojih biste se trebali držati, ako ne želite da vas ponese shopping-groznica.

Rijetko koja žena nije bar jednom u životu bila žrtva mode i bez razmišljanja kupila novi komad odjeće ili obuće samo zato što je tu sezonu apsolutni modni hit. Nakon takve kupnje osjećate grižnju savjesti, vaš kućni budžet je opako tanak, no unatoč crvenim minusima pred novim krpicama vjerojatno ćete pokleknuti već iduću sezonu.

Kako vas ne bi opet ponijela shopping-groznica, donosimo vam pravila pametne kupnje kojih biste se trebali držati. Uvijek kad kupujete novi komad odjeće, razmišljajte s čim ga sve iz svoje garderobe možete kombinirati.

Treba li vam 10 crnih majica?

Ne kupujte previše komada odjeće slične boje. Nitko neće primijetiti deset različitih crnih majica. Ne kupujte robu samo zato što je na rasprodaji. Razmislite treba li vam to doista.

Nemojte kupovati ono što vjerojatno nikada nećete odjenuti. Radije pričekajte neki važan događaj i za njega kupujte ciljano. Vodite računa i o tome hoće li novi komad odjeće preživjeti modne promjene i hoćete li ga moći uklopiti u nove stilove i trendove.

Ako vam se nešto stvarno sviđa, pričekajte nekoliko dana i tek nakon toga krenite u kupovinu. Kupujte od ponedjeljka do petka, a ne vikendom. Prodavači će imati više vremena za vas, a i vi sami nećete biti pod pritiskom.

Držite svoj ormar urednim jer većina ljudi zaboravi što ima.

Preporučujemo još