Glavna pravila shoppinga

By , in Pametna kupovina on .
pametna kupovina garderobe

Svaka žena je bar jednom u životu kupima neki komad garderobe bez razmišljanja samo zato što je tu sezonu apsolutni modni hit.

Nakon takve kupovine osjećate grižnju savjesti, vaš kućni budžet je opako tanak ali uprkos crvenim minusima, ratama kredita i neplaćenim računima pred novim krpicama vjerovatno ćete pokleknuti već iduću sezonu. Šareni izlozi, nove kolekcije, krpice u kojima ćete izgledati savršeno, pa ko bi im odolio.

Kako vas ne bi opet ponijela shopping groznica i kako bi modnih grešaka bilo što manje, Tportal donosi pravila pametne kupovine kojih bi se trebali držati.

Uvijek kad kupujete novi komad odjeće razmišljajte sa čim ga sve iz svoje garderobe možete kombinovati.

Ne kupujte previše komada odjeće slične boje. Niko neće primijetiti deset različitih crnih majica.

Odredite koliko ćete potrošiti i držite se toga.

Ne kupujte robu samo zato što je na rasprodaji. Razmislite treba li vam to zaista.

Nemojte kupovati ono što vjerovatno nikada nećete obući. Presatka ljetna haljina nema smisla ako će čekati posebnu priliku. Radije pričekajte neki važan događaj i za njega kupujte ciljano.

Vodite računa i o tome hoće li novi komad odjeće preživjeti modne promijene i hoćete li ga moći uklopiti u nove stilove i trendove.

Ukoliko vam se nešto stvarno sviđa pričekajte par dana i tek nakon toga, ako još razmišljate o toj krpici odite u kupovinu.

Kupujte od ponedjeljka do petka, a ne vikendom. Prodavači će imati više vremena za vas, a i vi sami nećete biti pod pritiskom.

Držite svoj ormar uredim, jer većina ljudi zaboravi šta ima.

Kupujte kvalitetnu i klasičnu robu koja će izdržati više godina i koja će preživjeti novotarije.

Preporučujemo još