Ovih 6 savjeta će vam pomoći da uštedite novac za ljeto

By , in Savjeti za štednju on .
kako ustedjeti za ljeto

Zamislite da sjedite na plaži u Tajlandu, držite u ruci vaše omiljeno piće dok je onaj lijepi bijeli pijesak između prstiju. Ili da se vozite kroz tropsku savanu, slikate stada slonova u daljini i uživate u pogledu na žirafe visoke 5 metara kako žvaču svoj lisnati doručak. Ili možda da osjetite puls grada koji nikada ne spava, diveći se nevjerojatnoj arhitekturi zgrade Empire State, držeći širom otvorene oči zbog jarkih svjetala Times Squarea.
Bez obzira o kojoj vrsti odmora sanjate, budući da ljeto stiže za nekoliko tjedana, još uvijek imate vremena za uštedjeti te dragocjene novčiće.

Evo šest praktičnih savjeta koji će vam pomoći da uštedite novac:

1. Postavite Vaš cilj za štednju

Ako znate da će vaš odmor koštati 3.000 EUR, razmislite koliko novca trebate uštedjeti svaki tjedan ili mjesec da biste ostvarili taj cilj. Na primjer, ako možete staviti 250 EUR sa strane u šest navrata, već ste na pola puta!

2. Najprije platite sami sebi

Obratite se svojem odjelu za financije ili ljudske resurse te ih zamolite da vam izravno stavljaju 5% do 10% od Vaše plaće na štedni račun.

3. Pregledajte Vaše mjesečne troškove

Utvrdite svoje osnovne troškove kao što je stanarina, namirnice i računi poput električne energije. Nemojte zaboraviti uključiti izravna terećenja kao što su pohrana u oblaku, osiguranje, pretplate na filmove, članstvo u teretani i mobilni telefon. Nakon što identificirate svoje osnovne troškove, prijavite se na internetsko bankarstvo na kraju svakog tjedna da biste vidjeli gdje ide Vaš novac. Na kraju mjeseca pregledajte Vaše ukupne troškove.

4. Postavite budžet

Kombinirajte troškove za slobodno vrijeme i zabavu s gore navedenim osnovnim troškovima i postavite sebi tjedni budžet.
Koliko Vam novca treba svaki tjedan za slobodno vrijeme i zabavu? Jesti li u mogućnosti jesti vani samo jednom ili dva puta tjedno? Je li Vam doista potrebna pretplata na premium paket kabelske televizije uz Vašu pretplatu na Netflix?

5. Odmah započnite štedjeti novac

Počnite nositi ručak na posao umjesto da ga kupujete svaki dan. Sada kad je proljeće tu, počnite hodati ili voziti bicikl na posao i uštedite novac na javni prijevoz ili gorivo.

6. Postoji aplikacija za to

Mnoge trgovine imaju besplatne aplikacije koje nude popuste. Postoje i aplikacije koje vam mogu reći koje trgovine imaju najbolje ponude, od kemijske čistionice do kina. Uštede mogu biti značajne i, naravno, svaka lipa dobro dođe.
Osim toga, na tržištu postoje aplikacije koje Vam mogu pomoći u praćenju Vaše potrošnje, ali i pomoći s budžetom.
Ali mi u Ferratum grupi razumijemo da, unatoč Vašim najboljim namjerama da uštedite novac, ponekad trebate pomoć u tom procesu. Zato smo osmislili jednostavnu, fleksibilnu, kratkoročnu opciju financiranja koja Vam omogućuje brzi pristup sredstvima.
Naše „Plus Kredit“ rješenje savršeno je rješenje za gotovinske iznose koji se kreću do 6000 kuna, uz rokove dospijeća između 2 i 5 mjeseci. Najbolje od svega, to se sve može učiniti s lakoćom putem naše web stranice koja je jednostavna za korištenje, što znači da možete dobiti naš praktičan PLUS kredit u roku od nekoliko minuta.
Dakle, bez obzira na kakva je Vaša trenutačna situacija u pogledu štednje, Vaš ljetni odmor iz snova može postati stvarnost.
E to je razlog za osmijeh.

Preporučujemo još