Ovo su najbolje aplikacije za organizaciju ličnih finansija

By , in Savjeti za štednju on .
Licne finansije aplikacije

Ne snalazite se najbolje s novcem, potrebno vam je da pratite prihode i rashode na detaljniji način, a možda i da uštedite nešto novca? Za sve vaše želje postoji aplikacija koja misli i računa brojke samo za vas.

Pregledali smo neke od aplikacija koje su se u praksi pokazale kao najefikasnije. U nastavku donosimo pet najboljih:

  1. Mint

Konačno postoji jednostavna aplikacija za upravljanje svim vašim finansijama. Mint je besplatni „menadžer novca“ proizvođača TurboTax i zaista može sve. Ova aplikacija objedinjuje vaše bankovne račune, kreditne kartice, druge račune i investicije tako da u svakom trenutku znate kako stojite. Uvijek možete pogledati šta trošite, kao i gdje možete uštedjeti novac.

  1. Quicken

Quicken Mobile Companion App je besplatna aplikacija za upravljanje ličnim finansijama, a dostupna je i desktop verzija. Uz pomoć ove aplikacije zaista možete donositi pametne odluke o tome šta raditi s novcem, bez obzira gdje se nalazite. To je zapravo i osnovna ideja ove aplikacije – biti povezan s novcem bilo gdje i bilo kada. Ova aplikacija omogućava da pregledate stanje računa, potrošnju i obavljene transakcije. Prednost je što je u potpunosti bezbjedna, jer su svi podaci skriveni od programera aplikacije i uvijek imate neometan pristup vašim podacima.

  1. YNAB

“You need a budget” (YNAB) aplikacija može vam pomoći da lakše upravljate plaćanjem svojih obaveza između platnih ciklusa. Ova aplikacija savršen je savjetnik kako izaći iz duga i uštedjeti više novca. Proizvođač aplikacije tvrdi da novi korisnici, u prosjeku, u prva dva mjeseca uštede oko 600 dolara, a u prvoj godini više od 6.000 dolara. Aplikacija je dostupna besplatno, u probnom periodu od 34 dana.

  1. Prism

Nikada više nećete zaboraviti platiti račune, kao ni zateznu kamatu ukoliko počnete s korištenjem Prism aplikacije. Ovo je besplatan savjetnik za lične finansije koji automatski prati račune i šalje podsjetnike za plaćanje računa. Uvijek možete pogledati svoje prihode, stanje računa i mjesečne troškove. Sve to vam omogućava da mjesečne račune možete platiti u samo nekoliko sekundi.

  1. Spendee

I ova aplikacija vam omogućava da automatski pratiti svoj novac (i troškove i prihode) putem sinhronizacije bankovnih računa. Tako uvijek možete analizirati, organizovati se i napraviti plan za budućnost. Jedna od prednosti ove aplikacije jeste što možete upravljati svojim novcem u više valuta i na više bankovnih računa.

Kada znate ove informacije, sada više nema izgovora i opravdanja za probleme u upravljanju finansijama. Ove aplikacije definitivno vam mogu finansijski život učiniti mnogo lakšim. Na kraju možemo samo reći – hvala tehnologiji!

Preporučujemo još