Zašto bogataši nikad ne bacaju novac: Pogledajte 13 stvari gdje možete uštedjeti velike pare

By , in Savjeti za štednju on .
kako ustedjeti velike pare

Iako bogataši sebi mogu da kupe šta žele, oni novac ne bacaju na gluposti.

Ovo je 13 stvari na koje bogataši ne troše novac.

Stvari koje ne traju

Svakako da bogataši sebi mogu obezbjediti nekolicinu skupih stvari, automobila, namještaja ali oni ipak to tako često ne rade. Oni u početku ulože u kvalitetnije i skuplje stvari koje će im duže trajati.

Preskupa kuća

Bogataši svoje bogatstvo održavaju tako što pažljivo biraju svoja ulaganja. Oni traže uvijek najbolje ponude. Kada je riječ o ulaganju u kuću, bogataši teže kupovini kuće koja za njih neće biti prevelik trošak, ali će im omogućiti komfor i zadovoljstvo koje im je potrebno.

Stvari koje im uopšte ne trebaju

Moći kupiti sve što poželite zvuči super, ali to nije ono što bogataši imaju naviku raditi. Kupovanje stvari koje im nisu potrebne jedna je od stvari koje izbjegavaju, jer ako se na to naviknu, brzo će morati početi prodavati stvari koje im zaista trebaju kako ne bi ostali bez svog bogatstva.

Videoigre i televizija

Bogataši uglavnom novac ne troše na ovakve stvari. Velika većina njih uopšte ne gleda TV.

Ekstremna nasljedstva

Da djeca bogataša ne moraju brinuti o svojoj budućnosti je zabluda. Umjesto da svoje bogatstvo čuvaju za testament, bogataši ga često daju u dobrotvorne svrhe i pomažu onima kojima je to najpotrebnije.

Ne kupuju, već iznajmljuju

Iznajmljivanje je sve više popularno. Iako si mogu kupiti bogataši šta požele, oni radije ipak iznajmljuju stvari.
Skup frizeri
Iako je frizer potreban svakome, bogataši neće uvijek odabrati onog čije šišanje košta kao prosječne režije. Njima je važno da ih frizer ošiša i uredi onako kako žele, a ako za to ne moraju izdvojiti visoke svote novca, to neće ni učiniti.

Penzija

Bogataši ne mare toliko za penziju jer većina njih u nju ne planira ni otići. Prema studiji iz Barclay's Wealtha iz 2010. godine, 54 odsto milionera planira raditi i za vrijeme penzije, a čak 60 odsto njih sa neto vrijednošću od 15 miliona dolara misli nastaviti sa poslom bez obzira na to koliko stari bili.

Kreditne kartice

Bogataši imaju toliko novca da imaju mogućnost otvoriti veliki broj kreditnih kartica. Većina njih ovo ne radi. Samo osam odsto bogataša ima više od jednu kreditnu karticu. Stvar je u tome da uz više kreditnih kartica imate i više naknada za vođenje računa, kao i više finansijskih troškova i generalno više mogućnosti i šanse za kupovinu stvari koje vam ne trebaju.

Kocka

Logično je da bogatašima ne trebaju igre na sreću ni kocka kako bi zaradili novac jer ga već imaju. Ipak, iako mogu kockati iz zabave, većina bogataša to ne radi jer su svjesni rizika koji kockanje povlači pa ga radije zaobilaze. Tako je jedan bogataš u svom domu postavio automat za kockanje da pokaže djeci koliko ih jedan dobitak na njemu može navući da žele još i dovesti do toga da sve potroše u jednom danu.

Naknade zbog neplaćanja računa na vrijeme

Bogati ljudi uvijek postavljaju automatsko plaćanje za svoje račune kako ne bi kasnili i plaćali naknade za stvari koje ionako kad-tad moraju platiti. To rade sa svim računima.

Ne biraju stvari nego iskustvo

Uvijek radije troše na nezaboravna iskustva koja neće uvijek imati priliku ponoviti, nego na stvari koje mogu uvijek kupiti, a nisu im nužne za život.

Preporučujemo još