Jednostavnih 5 trikova kako uštedjeti novac svaki dan

By , in Savjeti za štednju on .
jednostavni trikovi kako da ustedite novac

Svakodnevno vodjenje ličnih financija je izazov koji nas motiviše na detaljniji pristum našem mjesečnom budžetu.

Sve su to koraci koji uvelike mogu pomoći u razvijanju zdravih financijskih navika, kao i samoj štednji.

Zbog toga smo u nastavku pobrojali nekoliko jednostavnih svakodnevnih navika kojih ćete se lako pridržavati, a koje će vam pomoći da svaki mjesec dio vašeg novca dodate u fond za štednju. Gotovo bezbolno i bez utjecaja na kvalitetu vašeg života.

ZAMIJENITE ‘COFFEE TO GO’ S TERMOSICOM KAVE

Šalica u ruci, ubrzan tempo hodanja i office look, uz ‘coffe to go’ ponekad imamo dojam kao da smo u šetnji ulicama New Yorka, no, taj doživljaj možete imitirati i sa zanimljivo dizajniranom termosicom u ruci, koja sadrži kavu koju ste pripremili doma. Bit će to moderna interpretacija teme uz koju ćete i uštedjeti.

POSTANITE MAJSTOR U KUĆNOJ PEDIKURI I MANIKURI

Pokušajte novac koji biste potrošili u salonu za uređenje noktiju usmjeriti na kupovinu uređaja, pribora i lakova za uređenje noktiju u kućnoj radinosti. Bit će to pametna investicija uz koju ćete u udobnosti doma dobiti gotovo jednake rezultate kao u salonu, uz uštedu novca. Naravno, potrebno je malo prakse, no, bit ćete ponosni na svaki mali beauty pomak koji napravite.
Umjesto da svaki mjesec novac trošite na tretmane u salonu, taj novac radije investirajte u neke druge sitnice koje vas mogu razveseliti.

KUHAJTE I JEDITE DOMA

Osim što ćete znati podrijetlo i kvalitetu namirnica koje koristite za pripremu, svako jelo bit će pripremljeno baš po vašim gastro načelima. Opcija pripreme jela u udobnosti doma znatno je pristupačnija i zdravija od hrane iz restorana ili fast fooda, a ostatke od večere uvijek možete iskoristiti za sutrašnji ručak. Uz recepte koji donose jednostavne upute za pripremu jela od namirnica koje sigurno već imate u hladnjaku, nema prostora za izgovore.

INVESTIRAJTE U KASICU

I imajte pravilo da svaki dan morate ubaciti jednu novčanicu u nju. Vi birate koliko. No, morate to raditi bez iznimke. A ako ste dobro raspoloženi, ubacite i dvije. Vaša kasica vam neće zamjeriti.

NAPRAVITE POPIS NAMIRNICA PRIJE KUPNJE U MARKETU I KUPUJTE NA SNIŽENJIMA

Kako se doma ne biste vratili s najmanje pet artikala koji vam uopće ne trebaju, no, u trenutku kupovine su izgledali primamljivo, uvijek kupujte samo artikle s vaše shopping liste. Također, trebali biste pratiti sniženja u marketima koji su vam u blizini te koristiti ih za kupovinu namirnica za dom koji su vam svakodnevno potrebni, a sada su dostupni po pristupačnijim cijenama. Uvijek kupujte svježe voće i povrće te posjećujte tržnicu u potrazi za istima.

Preporučujemo još