Zašto je bolje da namirnice kupujete online

By , in Pametna kupovina on .
online kupovina

Životni režim savremenog života može da dovede do toga da često nemamo slobodnog vremena, a kada nam nestane vremena, čekanje u redovima postaje noćna mora. Već odavno je moguće poručiti raznu robu preko interneta, međutim, online kupovina namirnica kod nas još uvek nije dovoljno razvijena (pre svega, zbog ograničenosti ove usluge na određene gradove). Veći marketi koji kod nas (makar zasad) nude ovakav vid kupovine su: MAXI, IDEA i UNIVEREXPORT.

Odmah se pokazalo da je osnovna prednost online kupovine namirnica besplatana dostava na vašu kućnu adresu i to do vrata uz mogućnost korišćenja svih oblika plaćanja kao da ste u marketu (gotovina, platne kartice, čekovi građana, vaučeri, tekući račun za pravna lica). Naravno, za neke od nas veoma je važna i činjenica da nema čekanja u redovima na kasi sa nervoznim kupcima i još nervoznijim kasirkama, kojima baš tada “padne sistem” ili se pokvari bar-kod čitač.

Što se finansijske uštede tiče, vi i ovako možete koristiti sve regularne popuste, a primetili smo da svi sajtovi i servisi za online poručivanje imaju odvojenu kategoriju za akcije, čime je preglednost tih artikala možda čak i bolja nego u samom marketu. Naravno, marketi su se ogradili i po pravilu naplaćuju artikle po ceni koja važi na dan dostave (recimo, ako poručite artikal zadnjeg dana akcije, na dan dostave će vam biti naplaćen po regularnoj ceni).

Odstupanja u novčanom iznosu koji plaćate se takođe dešavaju zbog promene cena ili ukoliko je roba koja se meri (sirevi, suhomesnati proizvodi, voće, povrće) izmerena koji gram više nego što ste naručili, mada verujemo da vam ove stvari neće mnogo poremetiti račun. U svakom slučaju, vi imate pravo reklamacije i vraćanja proizvoda. Provera je uvek na kupcu, pa ako želite da vam se neka reklamacija uvaži, morate uporediti na licu mesta da li ono što vam je dostavljeno odgovara računu, a naša preporuka je da obavezno proverite rokove upotrebe na namirnicama.

Preporučujemo još