Kako da prođete jeftinije prilikom kupovine novog iPhonea

By , in Pametna kupovina on .
iphone telefoni

Uređaji firme Apple nisu baš jeftini. Iako su jako popularni, to se isto može da kaže za njihove poznate iPhone mobilne uređaje.

No, bez obzira na njihove visoke cijene, ako ste ljubitelji ovih uređaja i dalje postoji načina da prilikom kupovine prođete nešto povoljnije, piše CNBC, prenosi Novac.

Pričekajte izlazak novog modela

Politika proizvođača svih mobilnih uređaja je da uoči lansiranja novih modela, onim starima nerijetko spuste cijenu.

Tako bi do pada vrijednosti iPhonea 8 moglo doći već idući mjesec zbog izlaska tri nova mobitela.

Potražite korišćeni (popravljeni) uređaj

Zapravo je riječ o mobitelima koje korisnici vrate u trgovinu zbog neke manje greške, a nakon popravke, Apple ih ponovo stavlja na prodaju putem internet stranice po nešto nižim cijenama. Tako recimo, obnovljeni iPhone X može se pronaći već za 899 dolara, što je značajno manje od njegove početne vrijednosti od 1.149 dolara (oko 7.630 kuna).

Pričekajte sniženja

Iako Apple u suštini ne nudi sniženja, druge trgovine koje prodaju njihove uređaje nerijetko ih ipak znaju uključiti u neke promotivne akcije koje mogu biti odličan način za uštedu.

Zamjena staro za novo

Zamjena ‘staro za novo’ popularan je način kupovine. Na ovaj način kod ovlaštenih zastupnika koji posluju na ovakav način može se u svakom trenu njima na procjenu ponuditi stari uređaj, a za novi nadoplatiti samo mala razlika.

Prodaja starog mobitela

Na posljetku, stari mobitel, ukoliko je u funkciji uvijek se može unovčiti. Tako se danas iPhone 6 i dalje može prodati da iznos između 110 do 150 dolara.

Preporučujemo još